body breath heart mind
Blog

Blog

Q&A met Mariette de Kroon

Mariette de Kroon Kiflow pema lobsang.jpg

Mariette geeft les sinds 2007. Ze is onder andere opgeleid in do-in, in Tibetaanse yoga & Mindfulness. Sinds 2009 geeft ze de Lu Jong Tibetaanse Yoga docentenopleiding. Daarnaast: yoga(zeil)retreats met Tibetaanse Yoga en Do-In, workshops en ademkracht cursussen. Mariette geeft open, inlevend en intuïtief les. Down-to earth & diepgaande teachings gaan hand in hand. “Het mooiste is als mensen terug thuis komen bij zichzelf”. Mariette leert je te voelen en begeleidt je in de oefeningen. Er is alle ruimte om zelf te ontdekken. Ze hoort vaak “jij lacht altijd”, dus dat kun je in haar lessen ook verwachten, spontaniteit en dat niet alles serieus is.

Quote:

Speelruimte en tijd om iets nieuws (in jezelf) te ontdekken en jezelf omarmen waar je bent. Er is zoveel moois in je!

Waar word je blij van?
De zee, blauwe bessen, Indonesische toko’s, een uitgebreid Turks ontbijt na yoga with a view en een plons, goed gezelschap en reizen.

Wat is jouw favoriete yoga (shavasana) nummer?
Drukmo Gyal & David Lurey en bijv. Mei-Lan.

Welke boeken raad je aan?
“Over de werking van yoga” (Roach/McNally), “De helende kracht van de elementen(Tenzin Wangyal) en “The five elements” & Mindfulness in daily lïfe” (Tulku Lobsang).

Waarom geef je yogales?
Omdat ik ervan hou! En omdat t gaat over de essentie, geluk, levenskracht, lekker in je vel zitten, gezondheid & awareness, vol potentieel is het fijnste om te delen. Met de mind kunnen we zoveel – ook onszelf afleiden – dus zijn wijze praktische tools om ons te herinneren aan onze natuurlijke manier van zijn super welkom! Op een slimme effectieve manier met veel gezondheidsvoordelen voor het lichaam bereiken we ook de mind.

Wat vind je het leukste aan lesgeven?
In het moment aanwezig zijn, spontaan, deelnemers zien landen in zichzelf.

Welke stijlen van yoga geef je?
Tibetaanse Yoga (Lu Jong), Kracht van de Adem trainingen: is eigenlijk een hele bodybreathheartmind training (hartsintenties/adem, je energielichaam, visualisaties/dynamische oefeningen en meditatie) – >Tsa Lung,  Yin/do-in (meridiaanyoga), Yoganidra & meditatie.

Waarom ben je yogadocent geworden?
Ik ben gevraagd om les te gaan geven op de shiatsu school en ook door mijn Tibetaanse leermeester om Teacher en Opleider te worden in de Tibetaanse Yoga. Zó dankbaar! Omdat dit voor mij het pad met een hart is en een feest van herkenning.

Welke yogalessen vind je zelf fijn om te volgen?
Tibetaanse vervolgteachings, satsang, kirtan, meditatie & m’n Tsa Lung / Tummo innerfire & bliss thuispractice.

Wat wil je jouw deelnemers absoluut meegeven?

Speelruimte en tijd om iets nieuws (in jezelf) te ontdekken en jezelf omarmen waar je bent. Er is zoveel moois in je!

 

 

Terug