body breath heart mind
Mindfulness

Er zijn voor jezelf

Vaak zijn we zo ingezoomd op specifieke gedachten, de rollen die we vervullen in het dagelijks leven, bezig met sensaties/ervaringen zoeken dat we spanning creëren. We vergeten ons volledig potentieel. We vergeten te ontspannen in dat wat er altijd is.

Awareness meditatie helpt ons terug in onze oorspronkelijke staat van zijn. Voor gedachte. Ontspannen en bewust, ontdekken dat we al zijn. Zonder inspanning. Dat betekent niet dat er geen gedachten zijn, we zijn er alleen geen verhalen van aan het maken. We laten alles zoals het is.

Meditatie is het weten dat we er altijd zijn voor onszelf. In makkelijke en uitdagende tijden. Dat vertrouwen krijgen we door de gewoonte van mediteren. 

 

Mindfulness Meditatie

Met de Mindfulness Meditatie instructies leer je de 4 Yoga's (uitleg mbt Lichaamshouding, Adem, Ogen en Mind)

en vervolgend mbt de Mind de stadia die je tegenkomen: stappen naar meer innerlijke vrede dus!

Deze heldere instructies maken alles uit! Tools voor het leven.

 

Be with the breath ook een voorbeeld van diepe mindfulness meditatie instructies waarbij je een anker, een support gebruikt. Met de stappen zoals onderwezen door Buddha. (Ik deel deze in Tsa Lung / Adem workshops of 1:1)

 

Ontspannings en awareness Meditatie

Ontspanning is de basis van gezondheid. Als we ontspannen, open we onszelf. In deze meditatie ontspannen we bewust spanningen in lichaam en geest. Als we onze inspanning laten gaan kunnen we in een heel dipe staat van ontspanning en bewustzijn komen. In deze geleide meditatie neem je een makkelijke positie aan, luister je naar de stem en breng je je bewustzijn naar de verschillende lichaamsdelen, terwijl je jezelf toestaat te ontspannen en diep uit te rusten. Een deel van de les kan in zittende meditatie houding zijn, een groot deel ook liggend in savasana.  Een ideale manier om op te laden in drukke tijden, spanning los te laten en je ontspannen energieke zelf weer te voelen.

Of kom liggen in de 5 elementen ontspanningshoudingen /  of  een begeleiding in Yoga Nidra. Dit kan ook een optimale manier zijn om helemaal op te laden, spanning los te laten en je natuurlijke relaxede zelf weer te voelen. 

 

Loving Kindness Meditatie

Onze natuur is liefde. Meditatie is de manier om onze ware natuur te ontdekken. In dezegeleide meditatie openen we ons hart naar onszelf en voorbij onszelf. 

 

Bliss Meditatie

In deze tantrayana meditatie worden we begeleid om de zon en maanenergie in ons lichaam te ervaren.

We visualiseren en voelen onze kanalen en chakras en werken met de element-energieën. Als deze harmonieus samen werken, hebben we een gezonde warmte en kunnen de vitale voedingsstoffen en hormonen goed verspreid worden. 

Op deze manier voelen we ons energetisch thuis bij onszelf, gelukkig en tevreden.