body breath heart mind
Mindfulness

Mindful You

mf.jpg

Mindfulness

Mindfulness betekent volledig in het moment zijn, in het enige moment dat we echt hebben. Mindfulness beoefening helpt ons te ontspannen, stress te reduceren. Als we volledig aanwezig zijn, maken we betere keuzes en voelen we dat de kwaliteit van ons leven verbetert! Dus in plaats van verwikkeld te zijn in gedachten over het verleden of bezig te zijn met toekomstverwachtingen kun je ontspannen in wat is en leven vanuit een ruimte van meer kalmte. En spontaan en wijs handelen in het moment.   

De benefits van Mindfulness zijn verstrekkend en wetenschappelijk onderzocht. Enige benefits zijn: 

- meer ontspanning en bewustzijn

- mental (veer)kracht & focus

- betere cognitieve vaardigeheden, besluitvorming en creativiteit

- energieniveau neemt toe 

 

Kies voor een Mindfulness meditatieles

of kom een introductie Mindfulness volgen:

 

- Mindfulness Meditatie 

In deze meditatie ervaren we verschillende ankers die je kunt gebruiken om mindful te zijn in het dagelijks leven. Zo kunen we de lichaamssensaties gebruiken, de adem, geluid, etc. 

Een anker/ steun gebruiken helpt ons om minder afgeleid te zijn en om onze geest te trainen. Net zoals we ons lichaam trainen. Het trainnen van de mind wordt in de traditionele teachings vergeleken met het trainen van een olifant. 

 

- Introductie Mindfulness 

In de Introductie Mindfulness leer je de verschillende stadia van mindfulness zoals deze onderwezen worden in de traditionele Boeddhistische teachings. Van een makkelijk afgeleide geest tot en met een compleet gefocusede geest waar geen effort meer voor nodig is. Of we al deze stadia gaan integreren of niet, het dient in elk geval perfect als overzicht waar we zijn en wat er mogelijk is en hoe verder te gaan. Het geeft dus het juiste perspectief aan onze ervaring terwijl we onze geest trainen.     

We kunnen herkennen als we niet mindful zijn, herkennen wat er aan de hand is en dan de juiste tools inzetten. 

Hier leer je ook de 6 Powers die altijd bij je zijn. En die je kunnen helpen in alle aspecten van het leven niet alleen tijdens meditatie. 

Deze introductie legt een basis voor en geeft overzicht in je mindfulness beoefening.