body breath heart mind
Mindfulness

Mindfulness Meditatie

mf.jpg

Mindfulness

Mindfulness betekent volledig in het moment zijn, in het enige moment dat we echt hebben. Mindfulness beoefening helpt ons te ontspannen, stress te reduceren. Als we volledig aanwezig zijn, maken we betere keuzes en voelen we dat de kwaliteit van ons leven verbetert! Dus in plaats van verwikkeld te zijn in gedachten over het verleden of bezig te zijn met toekomstverwachtingen kun je ontspannen in wat is en leven vanuit kalmte en ruimte. En in het moment spontaan en wijs handelen.

De benefits van Mindfulness zijn verstrekkend en wetenschappelijk onderzocht. 

Mindfulness Meditatie 

Lu Jong en Mindfulness Meditatie zijn een ideale combinatie.

Met de Mindfulness Meditatie instructies leer je de 4 Yoga's (uitleg mbt Lichaamshouding, Adem, Ogen en Mind) en vervolgens de stadia die je in je mind kunt tegenkomen: stappen naar meer innerlijke vrede dus!

Deze heldere instructies maken alles uit! Ze zijn tools voor het leven.

In de agenda zie je de lessen die helemaal hieraan besteed worden.

Verder krijg je de essentie mee in lessen, workshops, retreats en natuurlijk in de Lu Jong Docentenopleiding. 

 

6 Mindfulness powers (+ valkuilen en antidotes) - deze worden gegeven in workshops / cursussen

Hier leer je de Mindfulness Meditatie met de verschillende stadia van mindfulness zoals deze onderwezen worden in de traditionele Boeddhistische teachings. Van een makkelijk afgeleide geest tot en met een compleet gefocusede geest waar geen effort meer voor nodig is. Of we al deze stadia gaan integreren of niet, het dient in elk geval perfect als overzicht waar we zijn en wat er mogelijk is en hoe verder te gaan. Het geeft dus het juiste perspectief aan onze ervaring terwijl we onze geest trainen. We kunnen herkennen als we niet mindful zijn, herkennen wat er aan de hand is en dan de juiste tools inzetten. 

Hier leer je ook de 6 Mindfulness Powers en valkuilen en antidotes. Dit weten kan je helpen in alle aspecten van het leven, niet alleen tijdens meditatie. 

Deze introductie legt een mooie basis voor je mindfulness beoefening.