body breath heart mind

Tibetaanse Massage ervaar Kum Nye Tibetaanse Massage & healing yoga

massage3.jpg

Kum Nye Tibetaanse massage en wijsheid uit de Tibetaanse Yoga - Amsterdam & Den Haag

Kum Nye Tibetaanse massage bestaat al heel lang in de Tibetaanse cultuur. Kum betekent subtiel lichaam en  Nye betekent kneden. Deze olie massage is in het bijzonder effectief voor mensen die aan lichaamstraining en meditatie doen & voor degenen die hard werken en lang in dezelfde houding zitten. Ook in tijden met uitdagingen of als je wenst te ontspannen en op te laden kun je veel baat hebben bij Kum Nye. 

Als we intensief het lichaam en de geest trainen hebben we het soms niet door als we spanning gaan vasthouden. Na een krachtige beoefening is het zeer heilzaam spanning in spieren en kanalen los te kunnen laten, onze energie te behouden en de circulatie te bevorderen. Het lichaam wordt kalm, energie stroomt en de geest is ook rustig. Het is dan eenvoudiger uit te rusten, op te laden en ook om te mediteren.

Hoe werkt het? Kum Nye helpt spieren te ontspannen en om opgebouwde spanning los te laten. Met minder spanning & meer innerlijke warmte circuleert bloed en energie beter. Hierdoor kunnen vitale voedingstoffen en hormonen beter verspreid worden. 
Resultaat: je voelt je energieker en krachtiger. Je kunt uitdagingen beter aan en makkelijker vanuit een staat van rust handelen.
Kum Nye helpt door ontspanning het lichaam als geheel te voelen. Ontspanning is de basis van heling.  

Meer lezen? 

Voor velen van ons geldt dat onze manier van bewegen in het dagelijks leven niet optimaal is. Misschien bewegen we minder dan goed is of doen we steeds hetzelfde. Het kan zijn dat we wel een fijne beoefening hebben maar dat deze nog niet gevarieerd genoeg is. Spanning kan zich op bepaalde plekken in t lichaam opbouwen en spieren gaan compenseren. Ook slapen veel mensen niet goed vanwege te weinig rust in lichaam en geest. Resultaat is een slechte flow in lichaam, geest en energie.

Als we ouder worden neemt de kracht van onze vuurenergie, hormoonproductie en essentie af. Kum Nye helpt onze innerlijke  warmte, en helpt essentie goed te verdelen. De toename in subtiele energie, warmte en hormoonproductie leidt tot een frisse en veerkrachtige huid. Metabolische processen worden ondersteund en het afvoeren van afvalstoffen verloopt beter. Tegelijkertijd kunnen we dit op innerlijk niveau ervaren: meert kalmte en rust, meer welbevinden, helderheid, en positieve en stabiele mentale staat.  

In deze massage worden subtiele en meer intensieve massagetechnieken gecombineerd om spieren, botten, pezen, beenmerg, elementen en de rug te behandelen.

Een sessie duurt 75 of 90 minuten en begint met een intake en we combineren de Tibetaanse massage met wijsheid uit de Tibetaanse Yoga.

Als je van te voren een maaltijd nuttigt doe dat dan minstens anderhalf uur voor de massage. NB In het geval van medische vragen of indicaties, consulteer altijd je arts. 

Locaties & Prijzen

In Den Haag (Perenstraat 243, Vruchtenbuurt)  en in Amsterdam (Samanayogacenter)

€ 100 / 75 min: 5 sessies à € 475, via mariette@kiflow.nl 

€ 115 / 90 min: 5 sessies à € 525, via mariette@kiflow.nl 

Mariette de Kroon is Kum Nye beoefenaar sinds 2014 & Kum Nye Opleider sinds 2016. Dit is de Opleiding voor Kum Nye beoefenaars. Om een sessie in te plannen 

mail naar mariette@kiflow.nl of bel 06-14995059

Om de Kum Nye Massage Opleiding te volgen: kijk in het tabje onder Tibetaanse Yoga daar staat nu ook de Tibetaanse Massage Opleiding & stuur een mail naar mariette@kiflow.nl of bel 06-14995059