body breath heart mind
Agenda

Agenda

Treat 5 Elementen 23 September bij Merlijn

indulge water element.jpg

De 5 elementen Treat voor Jezelf met Tibetaanse Yoga  

De 5 elementen zijn de basis van ons leven, onze gezondheid, ons welzijn. Of de elementen wel of niet in balans zijn bepaalt de kwaliteit van al onze ervaringen.

De kracht van de natuur, transfomatie en diepe wijsheid van het subtiele lichaam in deze practice & hoe toegankelijk het is, maakt Tibetaanse Yoga zo bijzonder en effectief.

Een dag met Yoga – meditatie – massage & ontspanning:  een dag om helemaal op te laden en inzichten die je kunnen helpen in het dagelijks leven.  

Benefits / wat kun je merken

Met Tibetaanse Yoga (Lu Jong) breng je jezelf thuis in een natuurlijke staat: energiek en kalm tegelijk. Met de bewegingen breng je en ervaar je de 5 elementen in balans,

In deze Treat leer je de 5 elementen ook beter herkennen in je dagelijks leven, in je lichaam en in je mind. Je krijgt inzicht in hoe t werkt in jou. Welk element heeft bijv. iets extra’s nodig. Hoe uit zich dat fysiek en ook qua emoties?

De één heeft bijvoorbeeld meer gronding nodig, de ander zou graag meer inspiratie voelen en wil t innerlijk vuur aanwakkeren. Of minder snel een kort lontje hebben. Iemand anders zou misschien minder in de neiging mee willen gaan vast te grijpen en gespannen te zijn en liever een meer relaxte flow ervaren.  En meer ruimtegevoel (in lichaam, mind en t leven). Hoe dan ook: door de oefeningen als set te doen krijgt iedereen wat hij/zij nodig heeft.

We doen vloeiende bewegingen met aandacht en de adem. De bewegingen zorgen voor een soepele en sterke wervelkolom en een betere circulatie. Vanuit de wervelkolom voorzie je je hele lichaam van energie. Dus als je wervel voor wervel masseert met deze bewegingen help je je energieniveau en je hele welzijn en zo kun je ook klachten voorkomen. We openen de lichaamskanalen zodat de energie goed stroomt en de meest pure stoffen inclusief hormonen goed aangemaakt kunnen worden. Je spijsvertering en je immuunsysteem verbetert. Afvalstoffen en mentale patronen die je niet meer dienen kun je makkelijker loslaten.

Zo kun je bijv. merken dat je goed uitgerust bent en beter slaapt. Ook kunnen je zintuigen scherper worden en je mind kalm, helder, makkelijker te focussen. Of je voelt meer verbinding, liefde, vreugde, ontspanning en enthousiasme. Allemaal kwaliteiten van de elementen als ze in balans zijn.

Het wordt een heerlijke afwisselende dag om helemaal op te laden.

Lu Jong 5 elementen bewegingen  
praktische inzichten over de 5 elementen in je eigen leven
een diepe ontspanning met de 5 relax houdingen voor de 5 elementen
5 elementen massage (kan ook als zelfmassage als je dat liever doet)
5 elementen mindfulness meditatie  

Inclusief:koffie / thee, iets lekkers & practice handout

je kunt namelijk je al in 12-15 minuten een mooie practice in je dag integreren!

Locatie: BodyMind Merlijn 

Datum: 23 September 

Tijden: 13-18 uur

Bijdrage: € 59

Geef je alvast op bij mariette@kiflow.nl @ BodyMind Merlijn 

Terug